Kamer­vragen over uitge­lokte zwij­nen­overlast bij Nunspeet


10 maart 2008

Staatsbosbeheer: wilde zwijnen bewust naar snelweg gelokt met voerspoor

Den Haag, 10 maart 2008 - De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan de minister van LNV over de vaststelling van Staatsbosbeheer dat zwijnen welbewust via een uitgelegd voerspoor naar de A28 zijn gelokt om daar het verkeer in gevaar te brengen.

Staatsbosbeheer liet zaterdag in de Stentor weten dat eerder een jager nabij Hoenderloo was betrapt die op soortgelijke wijze de levens van mensen en dieren in gevaar bracht met het kennelijke doel het afschieten van zwijnen te rechtvaardigen.

Marianne Thieme: “Het welbewust lokken van zwijnen naar snelwegen en het saboteren van hekwerken nabij snelwegen is vergelijkbaar met het gooien van stenen vanaf viaducten. Dit soort levensgevaarlijk vandalisme mag niet onbestraft blijven. En kan al helemaal niet beloond worden met het geven van afschotvergunningen.”

De Partij voor de Dieren wil dat er een diepgaand onderzoek wordt ingesteld naar de daders van de door Staatsbosbeheer vastgestelde sabotage.

Lees hier onze Kamervragen.

Gerelateerd nieuws

Eerste Kamer roept kabinet op extra aandacht te geven aan vleesvervangers

Consumptie van plantaardige eiwitten in plaats van vlees en zuivel is winst voor dieren, milieu, klimaat en voedselverdeling ...

Lees verder

Opinie: Wetsvoorstel seks met dieren is 19e eeuws

Vandaag spreekt de Kamer over het initiatiefwetsvoorstel om seks met dieren strafbaar te stellen. Een 19e-eeuwse aanpak die g...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief