Kamer­vragen over ongeluk met jonge kalfjes in vracht­wagen


6 maart 2018

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de omstandigheden waarin driehonderd kalfjes zijn vervoerd van Noord-Ierland naar Groningen. Dit naar aanleiding van het bericht dat een vrachtwagen met de jonge dieren aan boord, is gekanteld op de A16 bij Breda. Meer dan honderd jonge kalfjes zijn daarbij overleden.

Kamerlid Esther Ouwehand vraagt de minister van Landbouw. Natuur en Voedselkwaliteit hoe het mogelijk is dat dit ongeluk heeft kunnen plaatsvinden en hoe gecontroleerd is of het transport aan alle eisen voldeed. Daarnaast pleit Ouwehand voor het inzichtelijk maken van het aantal ongelukken dat er bij diertransporten gebeurt en het aantal kalfjes dat na een transport lijdt aan gezondheidsproblemen.

Vorig jaar is een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen die ervoor zorgt dat het hitteprotocol voor diertransporten wordt aangescherpt. De Partij voor de Dieren wil dat ook andere weersomstandigheden, zoals vrieskou of sterke wind, worden meegenomen in het protocol.

Lees ook het artikel van Omroep Brabant.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Opinie: Oostvaardersplassen zijn speelbal van onverantwoordelijke politici, en de dieren het kind van de rekening

Het overheidsbeleid voor de herten, heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen faalt. Niet omdat het moeilijk zou...

Lees verder

Wassenberg: Leg houtstook aan banden

De Partij voor de Dieren wil dat houtstook aan banden wordt gelegd. Kamerlid Frank Wassenberg heeft de regering gevraagd om s...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief