Kamer wil onaf­han­ke­lijke evaluatie Ener­gie­ak­koord


29 maart 2016

De Tweede Kamer wil dat de evaluatie van het Energieakkoord onafhankelijk gebeurt. Een motie van Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) hiertoe is door een Kamermeerderheid aangenomen. Hiermee wordt voorkomen dat betrokkenen en belanghebbenden invloed kunnen uitoefenen op deze evaluatie.

Dit jaar vindt de evaluatie van het Energieakkoord, dat de overheid heeft gesloten met werkgevers, vakbeweging en natuur- en milieuorganisaties, plaats. De Tweede Kamer heeft vandaag uitgesproken dat het onwenselijk is dat betrokkenen en belanghebbenden zelf bij de evaluatie betrokken zijn. Een motie van Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) om de evaluatie onafhankelijk te laten gebeuren, is vandaag aangenomen door PvdD, SP, PvdA, GroenLinks, D66, 50PLUS, ChristenUnie, SGP, CDA, PVV en Groep Kuzu/Öztürk.

Wassenberg: “De doelen van het energieakkoord zijn al weinig ambitieus en zelfs dan is het nog maar de vraag is of we die gaan halen. De OESO heeft haar zorgen uitgesproken en adviseert de evaluatie van het Energieakkoord in 2016 ‘grondig, transparant en onafhankelijk’ uit te laten voeren. Toch leek het erop dat de regering alle deelnemende partijen hun zegje wilde laten doen over de geplande evaluatie. De slager die zijn eigen vlees dus keurt. Gelukkig heeft de Kamer hier een stokje voor gestoken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief