Kamer wil omscha­kel­sub­sidies voor boeren


14 juni 2017

De Partij voor de Dieren heeft de Tweede Kamer overtuigd dat de subsidies in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid moeten worden ingezet om boeren te helpen omschakelen naar natuurinclusieve en/of biologische landbouw. Een motie van Kamerlid Esther Ouwehand hierover werd vandaag aangenomen.

Het huidige gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw en de grote aantallen dieren in de intensieve veehouderij zorgen voor een (dreigend) verlies aan plant- en diersoorten, waaronder belangrijke bestuivers als de bij. Om deze teloorgang tegen te gaan is het van belang boeren die hun bedrijf willen omvormen naar een meer dier- en natuurvriendelijke onderneming, zoveel mogelijk te steunen.

Momenteel bedragen de Europese subsidies voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 363 miljard euro voor zeven jaar. De Partij voor de Dieren wil dat dit geld wordt gebruikt om boeren die naar duurzame, biologische landbouw toe willen, te helpen. Daarna kunnen deze subsidies worden afgeschaft.

De aangenomen motie vindt u hier.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD tegen verlengde toelating glyfosaat

Europese autoriteiten stelden onlangs dat het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup, gevuld met het gif glyfosaat, veilig is en n...

Lees verder

Advies van Marianne Thieme aan informateur Tjeenk Willink

Geachte heer Tjeenk Willink, Met grote waardering hebben wij kennis genomen van uw inspanningen om een meerderheidskabinet v...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief