Kamer wil lange­ter­mijn­visie voor klimaat


18 september 2014

Er moet een langetermijnvisie komen op het klimaat- en milieubeleid. Dat heeft de Kamer vandaag uitgesproken naar aanleiding van een motie van de Partij voor de Dieren.

Het Planbureau voor de Leefomgeving waarschuwt dat Nederland onvoldoende is voorbereid op ingrijpende veranderingen – in demografie, klimaat, biodiversiteit en de beschikbaarheid van grondstoffen – die zich in de komende decennia kunnen openbaren. Er worden volgens het PBL te weinig stappen gezet om de energievoorziening in Nederland te verduurzamen. Omdat een schone, gezonde en veilige leefomgeving nú om krachtig beleid vraagt, heeft de Kamer onder aanvoering van de Partij voor de Dieren gevraagd om een strategie voor het bereiken van een duurzame samenleving in 2050.

Marianne Thieme: “Het Nederlandse beleid om klimaatverandering tegen te gaan en te komen tot duurzame energie reikt in Nederland maar tot 2020. Terwijl duurzame investeringen en keuzes vaak juist lang nodig hebben om echt resultaat te sorteren. Om in 2050 de transitie naar een volledig duurzame samenleving te hebben gemaakt, is het van belang dat nu al wordt gekeken hoe we daar komen. Het kabinet moet nu aan de slag: er moet een visie komen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief