Kamer raakt niet uitge­praat over dieren­welzijn


28 januari 2008

Verzoek Partij voor de Dieren voor meer tijd voor debat gehonoreerd

De Partij voor de Dieren heeft tijdens het debat over de Nota Dierenwelzijn niet meer dan 1 minuut besteed aan een inhoudelijk debat met de minister. Met de presentatie van de teleurstellende nota dierenwelzijn heeft de minister laten zien nauwelijks open te staan voor een dergelijke gedachtewisseling.

Marianne Thieme: ‘De Nota Dierenwelzijn is een belediging voor iedereen die wil dat dieren eindelijk letterlijk tot hun recht komen. De minister neemt dierenwelzijn niet serieus en dieren worden weer jarenlang in de wacht gezet in hun uitzichtloze hokken in de bio-industrie. We willen daarom dat de partijen in de Tweede Kamer de minister aansporen tot verbeteringen’.

Het debat bleek maandag zo veel tijd in beslag te nemen, dat het nachtwerk dreigde te worden en de minister niet op alle onderwerpen in zou gaan. Mede op verzoek van de Partij voor de Dieren is daarom besloten het debat volgende week voort te zetten. De Partij voor de Dieren zal dan met voorstellen komen om dieren wel wettelijke en werkelijke bescherming te bieden.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief