Kamer: geen uitzon­dering bonus­beleid voor Britse banken


7 juli 2016

De Tweede Kamer wil dat er geen uitzondering wordt gemaakt op het Nederlandse bonusbeleid voor buitenlandse banken. Het huidige beleid is gericht op het aan banden leggen van bonussen voor bankiers. Na de Brexit zag minister-president Rutte ruimte voor een soepele hantering voor Britse banken om deze zo naar Nederland te lokken. Door een aangenomen motie van Marianne Thieme is hier een stokje voor gestoken.

Waar vorige week nog met overtuiging gesteld werd dat de Brexit een ramp zou betekenen voor Groot-Brittannië en Europa, wordt de Brexit nu door een aantal politici als een grote kans gezien om Britse bedrijven naar Nederland te krijgen. Zo suggereerde premier Rutte een oogje dicht te knijpen bij de toepassing van de bonusregeling voor Britse bedrijven.

Thieme: “De angst dat internationale bedrijven het Verenigd Koninkrijk zouden verlaten na de Brexit blijkt vooral ingegeven te zijn door opportunistische wensdromen op het Europese vasteland. Ik ben blij dat de Kamer minister-president Rutte terugfluit en stelt dat de bonusregels voor banken strikt en zonder uitzondering moeten worden toegepast.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief