Kamer bezorgd over afschot drachtige en zogende edel­herten Noord-Veluwe


28 mei 2013

De Tweede Kamer heeft een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen de bezorgdheid van de Kamer over het afschot van drachtige en zogende herten op de Noord-Veluwe, over te brengen aan het provinciebestuur van Gelderland.

Een bijzondere oproep die de ernst van de situatie duidt. Afschot van dieren in een kwetsbare periode met het risico dat jonge dieren verweesd achterblijven is niet te tolereren, al helemaal niet wanneer het afschot gevolg is van falend beleid. Het verstoren van dieren in de reguliere schoontijd is in strijd met de bedoelingen van de wetgever en dient geen enkel redelijk doel. Landbouwschade of andere overlast door herten is goeddeels het gevolg van gebrek aan preventieve maatregelen, die het Provinciebestuur had moeten nemen.

Marianne Thieme schreef een opinieartikel waarin de situatie in de natuurgebieden rond het ecoduct Hulshorst wordt uitgelegd.

Gerelateerd nieuws

Minisymposium over wetenschapsbundel Méér! in plenaire zaal Eerste Kamer

De wetenschapsbundel met de titel Méér! van Marianne Thieme (red.) is gister gepresenteerd in de plenaire zaal van de Eerste ...

Lees verder

Kamer: Europa mag moestuinders en duurzame landbouw niet hinderen

Duurzame landbouw mag niet gehinderd worden door de eisen die de Europese Unie stelt aan de registratie van plantenrassen. Va...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief