Jonathan Safran Foer: Nooit meer dieren eten


5 november 2009

Vandaag is het boek ‘Dieren eten’ van Jonathan Safran Foer gelanceerd. Tot enkele jaren geleden was Jonathan Safran Foer afwisselend vegetariër en vleeseter. Toen hij echtgenoot en vader werd, stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons bord terechtkomen?

In een briljante synthese van filosofie, literatuur, wetenschap en undercoverjournalistiek onderzoekt Foer in Dieren eten de verschillende verhalen die we onszelf vertellen om ons eetgedrag te rechtvaardigen – van folklore tot populaire cultuur, van familietradities tot westerse mythen – en laat hij zien hoe die verhalen onze onwetendheid in stand houden.

Dieren eten
getuigt van sterke morele gedrevenheid en grote ruimhartigheid, voor mensen en voor dieren. Het is geschreven met de stilistische brille en creativiteit die Foers twee vorige boeken tot bestsellers maakten. Het resultaat is een prikkelend en uitdagend boek over de verhalen die ons verteld worden – en de verhalen die ons verteld moeten worden.

Gerelateerd nieuws

Al Gore: we moeten minder vlees eten!

Het was de grote omissie van An Inconvenient Truth en de directe aanleiding voor de Nicolaas. G. Pierson Foundation om een aa...

Lees verder

Marianne Thieme stelt vragen over export van levende varkens naar China

Als het aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ligt vervoert Nederland binnenkort levende varkens ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief