Al Gore: we moeten minder vlees eten!


5 november 2009

Het was de grote omissie van An Inconvenient Truth en de directe aanleiding voor de Nicolaas. G. Pierson Foundation om een aanvullende film te maken: Meat the Truth.

Al Gore was keer op keer niet bereid in te gaan op vragen over de vleesconsumptie en Mad Cowboy Howard Lyman veronderstelde dat dat te maken zou kunnen hebben met het feit dat Al Gore zelf te grote belangen had in de veehouderij. Maar de kogel is toch door de kerk, Al Gore raadt iedereen aan minder vlees te eten. Hij heeft zijn eigen vleesconsumptie scherp teruggedrongen, is meer fruit en groente gaan eten en noemt de oproep van de Britse klimaattsaar Nicholas Stern om te kiezen voor vegetarisme 'legitiem'.

Gore wijst op de C02 besparing die gerealiseerd kan worden door minder vlees te eten, de vermindering van het watergebruik en de gezondheidsvoordelen die ermee samenhangen. De Partij voor de Dieren is zeer verheugd dat Al Gore zich aangesloten heeft bij de pleitbezorgers van een plantaardiger samenleving en verwacht dat ook de Nederlandse politiek binnen afzienbare tijd om zal zijn na de aanvankelijke ontkenningsfase.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil scherpere reactie Balkenende op Japanse walvisjacht

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de teleurstellende uitspraken van premier Balkenende over de Japanse ...

Lees verder

Jonathan Safran Foer: Nooit meer dieren eten

Vandaag is het boek ‘Dieren eten’ van Jonathan Safran Foer gelanceerd. Tot enkele jaren geleden was Jonathan Safran Foer afwi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief