Inter­na­ti­onale dieren­rechten demon­stratie op 9 april in Tilburg


6 april 2005

Een coalitie van diverse dierenrechtengroepen, activisten en sympathisanten gaat op 9 april 2005 de straten van Tilburg bevolken.

De demonstranten hopen met de actie de vivisectie-industrie onder de publieke aandacht te brengen. Door middel van een strijdbare en geweldloze demonstratie willen zij een belangrijke spil in de internationale handel in proefdieren blootleggen.

Een van de grootste handelaren in proefdieren binnen de internationale vivisectie-industrie is gevestigd in Tilburg. Het lot van proefdieren is schrijnend. Na een stressvolle periode in fokkerijen en transport wacht hen een lijdensweg in de laboratoria.

De demonstratie start op zaterdag 9 april 2005 om 13.00 uur bij het Centraal Station van Tilburg en wordt afgesloten met een Animal Rights Benefiet Show.

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie: www.stopdevivisectieindustrie.org

Gerelateerd nieuws

Dierenartsen worden gedwongen om fiscus te informeren: PvdD vraagt om maatregelen

Naar aanleiding van een recente uitspraak van de rechtbank worden dierenartsen in Rotterdam verplicht om de namen van hondenb...

Lees verder

Vrijdag 22 april: actie voor Griekse zwerfdieren in Den Haag

Griekenland telt een groot aantal zwerfdieren. Veel van deze honden en katten zijn uitgehongerd en ziek. Ongewenste huisdiere...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief