Hardere aanpak dieren(mis)hande­laren


25 juni 2013

De Partij voor de Dieren zal morgen bij staatssecretaris Dijksma aandringen op een hardere aanpak van dieren(mis)handelaren. Aanleiding hiervoor is de vondst van meer dan 140 dode dieren in de Rotterdamse dierenwinkel Faunaland.

De van dierenleed verdachte handelaar is weer vrijgelaten hoewel er 140 kadavers in zijn dierenwinkel werden gevonden. De dieren hebben niet de juiste zorg gekregen en tenminste een aantal daarvan is als gevolg daarvan overleden. De eigenaar van dierenwinkel werd opgepakt, maar inmiddels alweer op vrije voeten en opnieuw aan het handelen in exotische dieren. De Partij voor de Dieren vindt het onacceptabel dat iemand die zoveel dierenleed heeft veroorzaakt met kans op recidive vervolgens weer verder kan gaan met het verhandelen van dieren.

Esther Ouwehand: “Het is onacceptabel dat iemand die verantwoordelijk is voor de dood van 140 dieren, opnieuw in dieren kan gaan handelen. De staatssecretaris moet dit onmiddellijk stoppen. Het is overduidelijk dat de wet te zwak is en dat en dit onderwerp onvoldoende serieus wordt genomen. Wanneer er kans is dat iemand in herhaling valt, zou hij geen dieren meer mogen houden. Wanneer iemand de verkeersregels overtreedt, wordt zijn rijbewijs in beslag genomen, maar wanneer iemand 140 dieren heeft laten verhongeren kan hij nog verder met een illegale handel in dieren. Dat vraagt om overheidsingrijpen.”

Gerelateerd nieuws

Gebruik van landbouwgif leidt tot ernstige longinfecties

De Partij voor de Dieren heeft het Kabinet vandaag gevraagd om een onmiddellijk verbod op vijf stoffen in bestrijdingsmiddele...

Lees verder

Doorbraak: controle diertransport 100% bij overheid

Het toezicht op het transport van dieren zal per 1 januari 2014 weer in handen zijn van de overheid. De regering gaat een aan...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief