Groot vertrouwen PINK!-leden in Partij voor de Dieren


18 november 2011

De leden van PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, zijn zeer tevreden over de eigen partij en fractievoorzitter Marianne Thieme. Maar liefst 97 procent van de jongeren vindt dat Marianne Thieme het goed doet in de Tweede Kamer en geeft haar als rapportcijfer een 8,2.

EenVandaag stelde aan ruim 1600 jongeren die lid zijn van een politieke jongerenorganisatie de vraag hoe ze het functioneren van hun eigen partij beoordelen en wat ze vinden van het kabinet Rutte. Bij PINK! hebben 112 leden deelgenomen aan het onderzoek.

Marianne Thieme: “Ik voelde me zeer vereerd toen ik hoorde dat ik van 97 procent van onze jongeren een 8,2 krijg. Ook het functioneren van onze fractie wordt door 91 procent van de jongeren als goed beoordeeld, iets om trots op te zijn.” Met deze uitslag eindigde Marianne Thieme op een gedeelde derde plek. Emile Roemer kreeg tevens een 8,2 van zijn jongerenorganisatie. Kees van der Staaij (SGP) en Mark Rutte (VVD) stonden met een 8,6 en een 8,3 op plek één en twee.

Tachtig procent van de PINK!-leden vindt dat de Partij voor de Dieren als oppositiepartij duidelijke alternatieven voor de kabinetsplannen biedt en 81 procent is van mening dat de partij de koers moet blijven varen die ze nu vaart. Opvallend is ook dat het overgrote deel van de jongeren vindt dat ze voldoende betrokken wordt bij de koers van de partij; 71 procent van de PINK!-leden is die mening toegedaan. Andere politieke partijen scoren lager op dat punt, zoals bij de VVD-jongeren waar 46 procent van de leden vindt dat ze voldoende betrokken wordt bij de eigen partij.

De jongeren van de Partij voor de Dieren zijn minder te spreken over kabinet Rutte. Met een 4 als rapportcijfer krijgt het kabinet een fikse onvoldoende. Ze vinden dat het kabinet niet mag bezuinigen op natuur en landschap, onderwijs, zorgpremies, noodhulp en beperkingen in het basispakket in de zorg.

De complete uitslag van het onderzoek onder de leden van PINK! is hier te lezen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief