Forse stijging partij­leden


15 januari 2009

De Partij voor de Dieren behoort wederom tot de snelst groeiende politieke partijen van Nederland. Dit blijkt uit het jaarlijkse ledenonderzoek van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen dat gister gepubliceerd werd. De Partij voor de Dieren zag het ledenaantal afgelopen jaar fors stijgen met bijna 15 procent. Op 1 januari had de partij 8012 leden. Een prachtig resultaat!

Met een netto ledengroei van 9,5% was de Partij voor de Dieren in 2007 al de snelst groeiende partij van Nederland. Het ledenaantal stond toen op 6.972 per 1 januari 2008. Op D66 na is de Partij voor de Dieren nu de snelst groeiende partij. In totaal nam het aantal mensen dat lid is van een politieke partij echter iets af. Ongeveer 2,5 procent van de twaalf miljoen kiesgerechtigden in Nederland is nu lid van een partij.

De Partij voor de Dieren is erg tevreden dat steeds meer mensen de partij willen steunen en zich realiseren dat de manier waarop we in onze samenleving omgaan met dieren, natuur en milieu moet veranderen, in het belang van ons allemaal.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief