Esther Ouwehand protes­teert tegen Rijn­land­route


28 juni 2012

Op de dag dat de Tweede Kamer debatteert over de aanleg van de snelweg tussen Voorschoten en Leiden plant het Leidse Tweede Kamerlid Esther Ouwehand een protestbord op de Stevenshof, een van de plekken die zou moeten wijken voor de snelweg.

Zuid-Holland wil de Rijnlandroute dwars door de prachtige landgoederenzone met bijbehorende rijke weidevogelgebieden aanleggen. Dit is belangrijk broedgebied voor de grutto, waarvan het aantal in Nederland sterk is gedaald. Door de snelweg wordt de ecologische verbinding tussen de duinen en het Groene Hart dusdanig aangetast dat de biodiversiteit in beide landschappen verder onder druk komt te staan. De Partij voor de Dieren heeft hier in provincie en gemeente consequent tegen geprotesteerd. Esther Ouwehand dient later op de dag in de Tweede Kamer een motie in die de Rijnlandroute alsnog moet tegenhouden.

De Partij voor de Dieren wil een veel betere bescherming van de woon- en leefomgeving van mensen en het laatste restje groen in ons land. Esther Ouwehand: “De Partij voor de Dieren wil het niet nog eens meemaken dat een kleinst mogelijke meerderheid onomkeerbare besluiten doordrukt met desastreuze gevolgen voor mens, dier, en natuur.” Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, hebben besluiten die de groene open ruimte aantasten voortaan een meerderheid nodig van tweederde om rechtmatig te zijn. De Partij voor de Dieren stelt dat voor in haar verkiezingsprogramma.

Gerelateerd nieuws

Slachtoffers Q-koorts spreken in de Kamer

De slachtoffers van de Q-koortsuitbraak - verenigd in de stichting Q-uestion - hebben op 27 juni de gelegenheid om te spre...

Lees verder

Einde aan bontfok in Nederland

Het verbod op de nertsenhouderij was maandag onderwerp van gesprek in zowel de Tweede Kamer als daarbuiten. Binnen besprak...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief