Esther Ouwehand neemt deel aan het Grote Dieren­Ver­kie­zings­debat 2012


24 augustus 2012

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand gaat morgen het debat aan met woordvoerders van andere politieke partijen over verschillende stellingen die in het teken van dierenwelzijn staan. Zij doet dit tijdens het Grote DierenVerkiezingsdebat 2012, dat dit jaar in podium BitterZoet te Amsterdam gehouden wordt.

Het is de vraag of andere politieke partijen ook deze keer diervriendelijke verkiezingsbeloftes doen die zij niet zullen waarmaken en stellingen omarmen waar zij in de Kamer juist tegen ageren. Tijdens het vorige dierendebat in 2006 verkondigden de SP en D66 dat zij voor een verbod op wilde dieren in het circus waren, maar hebben uiteindelijk tegen dit verbod gestemd. De Partij voor de Dieren vindt dat wilde dieren niet thuishoren in het circus en wil af van respectloos gebruik van dieren omwille van traditie en vermaak. De partij werkt aan een wetsvoorstel voor een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen, zoals in veel andere landen al geldt.

Ook dit jaar staat het thema circusdieren weer centraal tijdens het debat. De deelnemers zullen daarnaast debatteren over stellingen aangaande vrije weidegang en de invoering van de vleestax. Eerder deze maand lanceerde de Dierencoalitie een kieswijzer, waar deze stellingen ook onderdeel van uit maken. De Partij voor de Dieren kwam hier in de lijn der verwachting als meest diervriendelijke partij uit de bus en heeft als enige partij alle 23 stellingen diervriendelijk beantwoord. De VVD is verreweg de minst diervriendelijke partij met enkel drie standpunten ter verbetering van dierenwelzijn in Nederland. De kieswijzer en het verkiezingsdebat zijn een initiatief van de Dierencoalitie, een samenwerkingsverband van ruim twintig dierenwelzijnsorganisaties. Samen vertegenwoordigen zij een half miljoen kiezers.

Debat bijwonen?
Kom naar het Grote DierenVerkiezingsdebat in BitterZoet, Spuistraat 2, in Amsterdam van 13.00-16.00 uur. Aanmelden kan via debat@dierencoalitie.nl.

Gerelateerd nieuws

Op zoek naar Brabantse idealen

Esther Ouwehand opende op 24 augustus de vernieuwde Egelopvang Roosendaal, die als enige opvangcentrum in Brabant al 13 ja...

Lees verder

Haarlemmermeer eist verwijdering campagneborden

De gemeente Haarlemmermeer heeft de Partij voor de Dieren gesommeerd de twee grootste campagneborden van de Nederlandse ve...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief