Eervolle onder­scheiding voor Meat the Truth in Brazilië


3 september 2009

Meat the Truth, de klimaatfilm gepresenteerd door Marianne Thieme, heeft in Brazilië een Eervolle Onderscheiding gekregen. De spraakmakende documentaire, die aantoont dat de veehouderij een van de grootste veroorzakers is van klimaatverandering, werd vertoond tijden het 1e Internationale Filmfestival voor de Rechten van Dieren, dat op 29 en 30 augustus plaatsvond in Curitiba, Brazilië. Meat the Truth hoorde bij de drie films die in de prijzen vielen op het festival.

Meat the Truth ontving op 15 november 2008 al een Eervolle Onderscheiding van de Film Council of Greater Columbus, tijdens het Columbus International Film and Video Festival in de Verenigde Staten.

De documentaire is inmiddels over de gehele wereld vertoond, in landen als Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Equador, Canada, Italië, Duitsland, Argentinië, Spanje, Kroatië, Slovenië, Singapore, Portugal en Groot-Brittannië, en is vertaald in 6 verschillende talen: Chinees, Croatisch, Spaans, Portugees, Sloveens en Italiaans. Op het moment wordt er gewerkt aan een Turkse, Duitse en Franse vertaling. De Nederlandse, Engelse en Portugees ondertitelde versies zijn inmiddels gratis online gezet om een groot publiek kennis te laten maken met de film. Klik hier voor de Nederlandse en Engelse versie en hier voor de Portugese versie.

Meat the Truth is een productie van de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF), het wetenschappelijk bureau van de Nederlandse Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

54 miljoen proefdieren voor het testen van chemicaliën (REACH)

Den Haag 31 augustus 2009- De Europese registratie van chemicaliën (REACH) kost jaarlijks aan 54 miljoen proefdieren het leve...

Lees verder

Te lage straf voor doodslaan van katten

De Partij voor de Dieren is verontwaardigd over de lage straf die een man kreeg voor het doodslaan van drie katten. De dader ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief