Een knallend Nieuwjaar? Liever niet!


23 december 2007

Het einde van het jaar is weer in zicht en hoewel veel mensen dit graag uitbundig vieren met veel knal- en siervuurwerk, is er een groeiende groep mensen die genoeg heeft van deze praktijk. Wij hebben de afgelopen weken veel vragen en klachten over het afsteken van vuurwerk binnengekregen. Pijn, angst en stress bij dieren en overlast en schade voor mens en milieu zijn voor veel mensen redenen om paal en perk te willen stellen aan deze traditie. De Partij voor de Dieren deelt deze opvatting en om die reden hebben wij dan ook Kamervragen ingediend bij de ministers van LNV en VROM aangaande vuurwerk. Klik hier om onze Kamervragen na te lezen. Vorig jaar, kort na ons aantreden in de Kamer, hebben wij ook een amendement gesteund om vuurwerk financieel te belasten met een milieuheffing.

Door de Stichting Ideƫle Reclame en de Dierenbescherming wordt campagne gevoerd om mensen te waarschuwen voor de gevaren van vuurwerk. Wij vinden dit een goede zaak.

Wanneer u klachten heeft over vuurwerk dan kunt u contact opnemen met uw gemeente en de politie. Misbruik van vuurwerk naar dieren kunt u melden bij het meldpunt dierenmishandeling 0900 2021210 (0,10 ct./min). van de Dierenbescherming of bij de politie.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief