Een generaal pardon voor in beslag genomen honden


27 juni 2007

Den Haag, 28 juni 2007- Tijdens een algemeen overleg met minister Verburg van LNV over de Regeling Agressieve Dieren (RAD) heeft de Partij voor de Dieren gepleit voor een generaal pardon voor honden die in het kader van de RAD in beslag genomen zijn, maar nog nooit een vlieg kwaad hebben gedaan en met goed resultaat een gedragstest hebben afgelegd.

Volgens de huidige regeling wordt het verschil tussen leven en dood bepaald door uiterlijke kenmerken en het bezit van een papiertje (een erkende stamboom). Zo is het nu mogelijk dat een 10 jaar oude, lieve gezinshond, wordt afgemaakt omdat hij geen of niet de vereiste stamboom bezit. Eenzelfde type hond met stamboom kan veilig door het leven, zonder dat er eisen worden gesteld aan opvoeding of gedrag van de hond.

De Partij voor de Dieren vindt dat het gedrag van de hond het uitgangspunt moet zijn, niet de kennis van de eigenaar over een ingewikkelde regeling. Een eerlijke regeling zou moeten bestaan uit een combinatie van periodieke gedragstests voor de honden en verplichte opvoedcursussen voor de eigenaren.

Lees hier de bijdrage van de Partij voor de Dieren aan het Algemeen Overleg.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief