Earth Day


22 april 2009

Vandaag is het Earth Day, oftewel 'Dag van de Aarde'. Een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor onze wereldbol en de mondiale behoefte aan een schoon milieu. De mens laat duidelijk zijn sporen achter op aarde, sporen in de vorm van grootschalige vervuiling van onze natuurlijk leefomgeving en het verlies van natuur, biodiversiteit en schoon drinkwater. Om toekomstige generaties een schone en leefbare wereld te geven is het stimuleren van duurzaamheid noodzakelijk. Daarom zou het eigenlijk iedere dag 'Earth Day' moeten zijn.

Ieder jaar rond 22 april wordt Earth Day georganiseerd, in Nederland door de stichting 'Dag van de Aarde'. Op deze dag zijn er tal van activiteiten te doen waarmee de organisatie aandacht vraagt voor natuur en milieu, maar ook voor ontwikkelingssamenwerking, consumptie, overbevolking en economie. En deze aandacht is erg belangrijk, vindt ook Partij voor de Dieren lijsttrekker voor het Europees Parlement Natasja Oerlemans: “We hebben de grenzen van wat de aarde aankan inmiddels al ruimschoots overschreden. Als we kijken naar wat de aarde ons jaarlijks kan bieden, dan blijkt dat we dat in september al helemaal opgesoupeerd te hebben. De overige maanden van het jaar leven we dus de pof. We nemen daarmee een hypotheek op de toekomst van volgende generaties. En ons overmatige consumptiegedrag draagt in belangrijke mate bij aan de crises die de wereld teisteren: de voedselcrisis, de klimaatcrisis, de biodiversiteitscrisis en de watercrisis. De economische crisis valt in het niet bij wat ons nog te wachten staat als we nu niets doen”.

Als enige politieke partij beziet de Partij voor de Dieren de huidige crises in samenhang en draagt ze oplossingen aan in Europees verband. We kunnen namelijk een grote bijdrage leveren aan het oplossen van de crises als we kritisch kijken naar de effecten van onze consumptie op de natuurlijke hulpbronnen. Op 4 juni doet de Partij voor de Dieren mee aan de Europese verkiezingen. De partij wil een duurzaam en diervriendelijk Europa. 100% duurzaam moet het credo van het Europees beleid zijn om verdere milieuvervuiling, opwarming van de aarde, verlies van biodiversiteit en schoon drinkwater, grootschalige ontbossing en uitbuiting van dieren in de veehouderij tegen te gaan. De Partij voor de Dieren pleit voor een drastische omslag van ons handelen, ook in Europa. Het roer moet om, voordat de wal het schip keert.

Klik hier voor het Europees verkiezingsprogamma van de Partij voor de Dieren.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief