Kamer­vragen over gesleep met koeien voor actie in Den Haag


14 april 2009

Den Haag 14 april 2009 - De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van een actie van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond in Den Haag. Op het plein voor het Tweede Kamergebouw stonden vandaag 9 koeien van een Friese melkveehouder vastgebonden aan hekken, bedoeld om aandacht te vragen voor de dalende melkprijzen. Van deze koeien zijn er waarschijnlijk zeven hoogdrachtig. De PvdD wil van minister Verburg van LNV en minister Ter Horst van BZK weten wat zij vinden van het gesleep met de koeien van Friesland naar het centrum van Den Haag en op welke gronden de vergunning hiervoor is verleend.

De Partij voor de Dieren vindt dat het aantal transportbewegingen voor levende dieren sterk moet worden beperkt, evenals het maximum aantal transporturen. Diertransporten zonder redelijk doel, zoals voor de actie in Den Haag, zouden volgens de partij moeten worden verboden.

Ook in de Europese Commissie is op dit moment discussie over de transportrichtlijn. Voor de slacht stelt de Commissie een maximale transportduur voor van 9 uur en voor gebruiks- en fokvee maar liefst 20 uur. De Partij voor de Dieren vindt deze voorstellen absurd en zal in Europa pleiten voor het terugbrengen van de transportduur naar maximaal 2 uur.

Klik hier voor het Europese verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren.

Klik hier voor de Kamervragen.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief