Drukjacht wilde zwijnen geschorst in afwachting kort geding


16 november 2007

De Voorzieningenrechter van de Amsterdamse rechtbank heeft de toestemming voor de drukjacht op wilde zwijnen geschorst in afwachting van het kort geding dat de Faunabescherming heeft aangespannen, en dat aanstaande vrijdag zal dienen.

De rechtbank heeft dit aan de raadsman van de Faunabescherming, prof. mr. P.Nicolaï, laten weten. De rechtbank had de Gelderse jagers verzocht de zitting af te wachten voor ze zouden aanvangen met de drukjacht, maar toen die daartoe niet bereid bleken, heeft de Voorzieningenrechter besloten tot een onmiddellijke schorsing van het besluit van minister Verburg waarbij deze het groene licht heeft gegeven voor de drukjacht op wilde zwijnen in Gelderland. De Jagermeester van Hare Majesteit de Koningin had de rechtbank eerder al laten weten geen gebruik van de vergunning tot één op één drukjacht te zullen maken, omdat dat in het geval van het Kroondomein “niet nodig zou zijn” daar de Jagermeester al voor het najaarsaanbod van voedsel “al goed geschoten zou hebben”.

Op vrijdag 16 november 13.00 uur is de zitting bij de Amsterdamse rechtbank, Parnassusweg 220 1076 AV Amsterdam. Iedereen die bij deze zitting aanwezig wil zijn is van harte uitgenodigd!

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief