Dieren­spookhuis op de Dam groot succes


5 oktober 2011

Het dierenspookhuis dat gisteren op de Dam was geplaatst door de Partij voor de Dieren is een groot succes gebleken. Het spookhuis werd door Nelly Frijda geopend en vervolgens door honderden nieuwsgierige voorbijgangers bezocht. In het dierenspookhuis werden korte films vertoond over dieren in de voedsel- en bontindustrie en over circusdieren.

Nadat Nelly Frijda het spookhuis had geopend, namen veel voorbijgangers plaats in het spookhuis om beelden te zien van het alledaagse leven van circusdieren en dieren in de vee-, vis- en bontindustrie. Voor veel mensen was het bezoek aan het spookhuis een eyeopener; anderen wilden de soms schokkende beelden liever niet zien.

Bij dierendag denken mensen in eerste instantie aan huisdieren, maar niet aan het leven van de dieren die op hun bord eindigen. En dat terwijl er in Nederland 450 miljoen dieren in barre omstandigheden leven in de veehouderij, om het vlees zo goedkoop mogelijk te houden. Veel Nederlanders maken zich zorgen over dierenwelzijn, diergezondheid, antibioticagebruik en verspreiding van dierziekten in megastallen.

"Wij hebben gisteren op de Dam laten zien dat het spookt in de megastallen", aldus Johnas van Lammeren, raadslid in Amsterdam voor de Partij voor de Dieren. "En niet alleen in megastallen, maar ook in circussen, in de visserij en in de bontindustrie." Dierendag is bij uitstek een dag om hier eens goed bij stil te staan. "We zijn erg blij met de grote opkomst van het publiek. We hopen dat we mensen op deze manier goed hebben kunnen informeren over de realiteit. Er is wat dierenwelzijn betreft nog een hoop te doen in Nederland."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief