Christine Teunissen tijdelijk Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren, wegens ziek­te­verlof Marianne Thieme


9 oktober 2018

Christine Teunissen wordt tijdelijk Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren wegens ziekteverlof van Marianne Thieme. Teunissen legt daartoe haar lidmaatschap van de Eerste Kamer en haar fractievoorzitterschap in de Haagse gemeenteraad neer. Esther Ouwehand zal gedurende die periode het plaatsvervangend voorzitterschap van de Tweede Kamerfractie op zich nemen. Christine Teunissen wordt op 11 oktober beëdigd.

Historica Christine Teunissen is al geruime tijd betrokken bij de PvdD. Sinds 2014 is zij lid van de Eerste Kamer en fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad. Eerder was zij werkzaam als persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie.

De zetel van Teunissen in de Eerste Kamer wordt tijdelijk ingenomen door Floriske van Leeuwen, voorzitter van de Partij voor de Dieren en daarnaast werkzaam als Coördinator Patiëntenstromen bij de Pompestichting in Nijmegen. De beëdiging van Floriske van Leeuwen vindt plaats op dinsdag 16 oktober.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren-senator Niko Koffeman voorgedragen als lijsttrekker Eerste Kamerverkiezingen 2019

Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt senator Niko Koffeman voor als lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiez...

Lees verder

Marianne Thieme 17e in Duurzame 100

Marianne Thieme is met haar 17de plek in Duurzame 100 van Trouw het hoogst geplaatste Tweede Kamerlid. Haar stijging op de li...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief