BNN gebruikt slang! Jonge­ren­or­ga­ni­satie PINK! maakt bezwaar


26 september 2007

Groningen, 27 september 2007 - In het televisieprogramma Try Before You Die van BNN d.d. 23/9 heeft een van de presentatoren zich opzettelijk laten bijten door een slang. PINK!, de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren vindt de manier waarop de slang in het programma behandeld werd, ronduit onbeschaafd en heeft het hoofdbestuur van BNN in een brief verzocht geen dieren meer te gebruiken in haar programma's.

Door de witlip-python te duwen werd het dier in zijn glazen bak net zo lang getreiterd tot het angstig op de vlucht wilde slaan. Dat vonden de presentatoren hilarisch. Daarop gooiden zij de slang meerdere malen in de bak. Het doel was om het van aard niet agressieve dier toch ontzettend kwaad te maken, zodat de slang presentator Dennis Storm in zijn hand zou bijten. Door presentatrice Sophie Hilbrand werd zelfs geroepen dat op het hoofd van de witlip-python geslagen moest worden.

Dat BNN het lijden van dieren gebruikt voor zogenaamd entertainment of om kijkcijfers te verbeteren, vindt PINK! ronduit onbeschaafd en zorgelijk. Ook is het volgens PINK! niet op zijn plaats dat BNN hiervoor gebruik maakt van overheidssubsidies, geld dat van iedere burger afkomstig is. Dat alle jongeren door BNN worden aangemoedigd om hetzelfde te doen, onder het motto "Try before you die" vindt PINK! plat en zeer ondoordacht.

Indien mensen in een programma idiote dingen willen doen, dan zijn zij daar volgens PINK! vrij in. Maar voor PINK! houdt entertainment op waar vrijheid van anderen of het natuurlijk gedrag van dieren in het gedrang komt.

Daarom heeft PINK! het hoofdbestuur van BNN dringend verzocht in haar televisieprogramma's geen dieren meer te gebruiken.

De publieke omroep roept al tientallen jaren dat de overheid zich niet mag bemoeien met de inhoud van haar programma's. Volgens PINK! is het nu aan BNN om te laten zien dat dit ook niet nodig is.

Gerelateerd nieuws

Een vleesheffing is mogelijk: Motie Partij voor de Dieren krijgt steun van twee adviesorganen van de regering

Den Haag, 26 september 2007- Het Centraal Planbureau (CPB) en het Milieu en Natuurplanbureau (MNP), twee belangrijke adviesor...

Lees verder

Actie: 'Handen af van de ganzen!'

Amsterdam, 27 september 2007 - De Partij voor de Dieren zal actie voeren tegen het “Ganzenbord” dat georganiseerd wordt met s...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief