Actie: 'Handen af van de ganzen!'


26 september 2007

Amsterdam, 27 september 2007 - De Partij voor de Dieren zal actie voeren tegen het “Ganzenbord” dat georganiseerd wordt met steun van het ministerie van LNV ter promotie van het eten van ganzenvlees.

De Partij voor de Dieren vindt het onbegrijpelijk dat gemeenschapsgeld wordt besteed aan het promoten van het vlees van ganzen die de status van beschermde diersoort hebben. De wet bepaalt dat ze niet geschoten mogen worden alvorens diervriendelijke alternatieven tot schadebestrijding zijn onderzocht.

De overheid weigert het onderzoek naar dergelijke alternatieven te financieren en besteedt kennelijk liever belastinggeld aan het organiseren van een exclusieve “proeverij”, alleen toegankelijk voor jagers, koks en culinair journalisten. De proeverij wordt georganiseerd op een locatie die door alle partijen zorgvuldig geheim gehouden is tot het allerlaatste moment om protest te voorkomen.

De Partij voor de Dieren zal acte de presence geven met een ludiek protest, bij restaurant de Pronckheer te Cothen (bij Wijk bij Duurstede) waar de proeverij plaats zal vinden. Na Kamervragen werden vertegenwoordigers van de Partij voor de Dieren alsnog te elfder ure uitgenodigd door het ministerie, op voorwaarde dat er geen discussie zou plaatsvinden tijdens het evenement.

Klik hier voor onze Kamervragen en aanvullende vragen.

Gerelateerd nieuws

BNN gebruikt slang! Jongerenorganisatie PINK! maakt bezwaar

Groningen, 27 september 2007 - In het televisieprogramma Try Before You Die van BNN d.d. 23/9 heeft een van de presentatoren ...

Lees verder

Regering geeft schoorvoetend toe: Jachtplezier Oranjes wordt betaald uit gemeenschapsgeld

Den Haag, 28 september 2007- In antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren heeft de regering na lang aarzelen toegegeven...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief