Blokkeer herbouw van de Knorhof


26 juli 2018

De Partij voor de Dieren wil dat de herbouw en uitbreiding van megavarkensstal De Knorhof in Erichem wordt tegengehouden. Na de verschrikkelijke stalbrand vorig jaar zomer, waarbij zo’n 24.000 varkens omkwamen, wil eigenaar Straathof de stal nu twee keer zo groot herbouwen. Dit onder groot protest van omwonenden.

‘Varkensbaron’ Straathof is al jaren berucht in binnen- en buitenland. In 2014 kreeg hij in Duitsland een beroepsverbod opgelegd vanwege zeer ernstige dierenwelzijnsovertredingen. Ook in Nederland heeft de varkenshouder herhaaldelijk boetes gekregen voor ernstige dierenwelzijnsovertredingen in zijn verschillende megastallen. Daarnaast hield hij in zijn stal in Erichem meer dieren dan was toegestaan en overtrad hij milieuvergunningen.

Esther Ouwehand heeft landbouwminister Schouten opgeroepen om de herbouw van deze megastal te dwarsbomen. Ouwehand: “Het is onverteerbaar dat een veehouder die zo met zijn dieren en de omgeving omgaat en hier in Duitsland zelfs een beroepsverbod voor opgelegd heeft gekregen, in Nederland alle ruimte lijkt te krijgen om niet alleen door te gaan met zijn bedrijven, maar deze ook nog eens uit te breiden.”

Vrijdag vindt er een grote demonstratie plaats in Erichem. Het is dan precies een jaar geleden dat de verschrikkelijke brand plaatsvond. De protestmars begint om 19.00 uur bij het Dorpshuis Erichem, Erichemseweg 30 in Erichem en is ongeveer 3 km lang.

Lees hier de Kamervragen.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief