Beschonken jagers vallen natuurgids lastig


2 juli 2005

Amsterdam, 3 juli 2005 - Twee beschonken jagers hebben bij het wildscherm aan de Pasopweg te Vierhouten een natuurgids lastig gevallen. De jagers werden handtastelijk en urineerden tegen de auto van de natuurgids omdat ze hem kwalijk nemen dat hij foto’s verspreidt van het Veluwse zwijntje Sneeuwvlokje waardoor de zwijnenjacht meer aandacht krijgt dan de jagers lief is.

De natuurgids doet aangifte bij de politie tegen de jagers, vijf getuigen bij het wildscherm bevestigen zijn verhaal. De berichten over het welbewust fokken van een overpopulatie zwijnen door overmatig bijvoeren is de jagers in het verkeerde keelgat geschoten.

Staatsbosbeheer heeft de jagers verboden Sneeuwvlokje te doden zolang niet duidelijk is hoe de minister van LNV beslist over een aanvraag tot opvang van het Veluwse zwijntje. De Faunabescherming heeft aangekondigd bezwaar te maken tegen afgifte van een dergelijke vergunning.

Gerelateerd nieuws

Nieuw standbeeld voor Sneeuwvlokje, biggenjacht vandaag van start

Amsterdam, 1 juli 2005 - Vandaag, bij de start van de jacht waarbij duizenden wilde zwijnenbiggetjes gedood zullen worden, is...

Lees verder

Legeroefening loopt uit op bloedbad onder tamme konijnen: PvdD vraagt minister Kamp om opheldering

Amsterdam, 7 juli 2005 - Een oefening van het 17e Pantser Infanterie Bataljon uit Oirschot, eind juni in de Ardennen, is uitg...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief