Austra­lische dieren­be­schermer Philip Wollen spreekt voor partij­leden in Tweede Kamer


8 september 2014

Zaterdag 6 september sprak de Australische dierenbeschermer Philip Wollen speciaal voor leden van de Partij voor de Dieren in de historische Oude Zaal in de Tweede Kamer. Wollen is een gedreven en welbespraakte behartiger van dierenbelangen.

Philip Wollen is voormalig vicepresident van de Citibank. Na zijn vertrek daar richtte hij zich volledig op het beschermen van dieren. Hij initieerde diverse projecten om dieren in nood te helpen. Zijn belangrijkste project is de Winsome Constance Kindness Trust, een wereldwijd initiatief dat als doel heeft om een respectvolle omgang met alle levende wezens te promoten. In 2005 ontving Philip Wollen de Medal of the Order of Australia, in 2007 werd hem de Australian of the Year Award toegekend en in 2012 werd hij benoemd tot ‘Honorary Fellow of the Oxford Centre for Animals Ethics’. Vandaag de dag steunen Wollen en zijn vrouw 500 projecten voor o.a. het beschermen van kinderen, dieren en het milieu in meer dan 40 landen.

Wollen draagt de Partij voor de Dieren een warm hart toe. Nadat hij in 2013 een oorkonde van de Partij voor de Dieren ontving voor zijn fantastische werk voor dieren, was hij graag bereid naar Nederland af te reizen om te spreken voor leden van de partij. Marianne Thieme: “Het was een grote eer om Philip en zijn vrouw te ontmoeten. Met zijn indrukwekkende betoog weet hij mensen over de hele wereld te raken en te overtuigen”.

Klik hier om de speech van Philip Wollen terug te luisteren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief