Actie tegen dier­proeven voor honden- en kattenvoer; Proef­diervrij lanceert website Jaar van de hond


30 januari 2006

De Bekende Nederlanders Robert Schoemacher, Marijke Helwegen, Henk Schiffmacher, Louise van Teylingen, Paula Udonek, Donna Linton, Belinda Meuldijk, Kristina Bozilovic, Karl Noten, Fabienne de Vries en Kelly van der Veer hebben vandaag tijdens een speciaal galadiner met hun honden geprotesteerd tegen diertesten voor hondenvoer.

De honden van de BN-ers zaten met hun baasjes aan tafel om te genieten van proefdiervrij hondenvoer. De vereniging Proefdiervrij is blij met deze steun en hoopt dat de industrie en de consument dit signaal oppakken.

Dat honden worden gebruikt om hondenvoer te testen, is voor veel mensen een onaangename en schokkende verrassing. Marja Zuidgeest, directeur Proefdiervrij: "Bij de inventarisatie onder diervoerfabrikanten kwamen we veel weerstand tegen. Bedrijven wilden geen openheid geven. De consument heeft het recht om te weten hoe het hondenvoer tot stand is gekomen."

Inmiddels heeft Proefdiervrij wel een lijst opgesteld van hondenvoer waarvan de fabrikanten, officieel en onderbouwd met gegevens, verklaren geen diertesten in te zetten bij de productie van het voer. Deze lijst is terug te vinden op www.jaarvandehond.nl

Proefdiervrij is erg blij met de ondersteuning van haar actie door de bekende Nederlanders. Hiermee wordt het signaal versterkt: diertesten voor honden- en kattenvoer zijn onacceptabel.

Diverse testen

De experimenten varieren van smaaktesten tot ingrijpende dierproeven, zoals het aanbrengen van een kunstmatige opening vanuit de darmen of maag (een zogenaamde canule). Hoewel smaaktesten op zich onschuldig lijken, mag niet vergeten worden dat deze honden hun hele leven in laboratoria moeten slijten. Aan deze diertesten moet een einde komen!

Bron: Vereniging Proefdiervrij

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren richt regionale werkgroep op in Friesland

Heerenveen, 24 januari 2006 - De snelst groeiende politieke partij van Nederland, de Partij voor de Dieren, heeft sinds deze ...

Lees verder

Na rechtzaak Faunabescherming: Rechtbank Haarlem schorst de meeste jachtvergunningen in Noord-Holland

17 februari 2006 - Na een rechtszaak aangespannen door De Faunabescherming heeft de rechtbank Haarlem de ontheffingen, die do...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief