15 landen bij Animal Politics Meeting in Tirana


23 november 2015

Van 19 tot en met 21 november 2015 kwamen deelnemers uit vijftien landen bijeen in Tirana, Albanië, voor de jaarlijkse Animal Politics Meeting. Zij maken onderdeel uit van de groeiende internationale beweging van groepen en partijen die zich inzetten voor de belangen van dieren, natuur en milieu in de politiek.

Naast de Nederlandse Partij voor de Dieren hebben de Duitse Tierschutzpartei, de Australische Animal Justice Party en de Portugese PAN inmiddels volksvertegenwoordigers. Verder waren er partijen voor dieren aanwezig uit Cyprus, Italië, Spanje, Zweden, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en van partijen in oprichting uit Finland en Israël. Ook namen dierenbeschermers uit Albanië en Servië deel aan de bijeenkomst.

Inspiratie, kennisoverdracht en uitwisseling waren belangrijke ingrediënten. Zo vertelden vertegenwoordigers van de Portugese PAN over hun social media strategie. PAN was de grootste politieke partij van Portugal op Facebook in de landelijke verkiezingscampagne op 4 oktober van dit jaar. Bij die verkiezingen werd PAN’s André Silva in het nationale parlement gekozen.

Een Albanese lokale politicus die zich inzet voor zwerfhonden, vertelde samen met een lokale dierenbeschermer over de aanpak van zwerfdieren in hun land. Want hoewel de Albanese wet het doden van zwerfdieren verbiedt, laat de uitvoering van deze wet nog veel te wensen over. Ook spraken de partijen over de strijd tegen grensoverschrijdende misstanden als internationale diertransporten en de handel in kangoeroevlees.

De conferentie werd georganiseerd door de Animal Politics Foundation, de stichting voor de internationale activiteiten van de Partij voor de Dieren.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief