Vragen Van Raan over geheime ruling Shell


Indiendatum: jun. 2018

Schriftelijke vragen van Lammert van Raan (PvdD) )naar aanleiding van de berichtgeving dat Shell een geheime ruling met de belastingdienst heeft afgesloten.

  1. Had de Staatsecretaris de Kamer proactief, al dan niet vertrouwelijk, kunnen inlichten over deze specifieke ruling met Shell en het bedrag dat er mee gemoeid is, wetende dat een van de problemen in het ‘dividendbelastingvraagstuk’ de gebrekkige informatievoorziening vanuit het kabinet is geweest en wetende dat er al heel veel vragen over dit onderwerp gesteld waren? Welke belemmeringen, anders dan geheimhouding, golden er dan?
  2. Waarom heeft de Staatsecretaris de Kamer niet proactief, al dan niet vertrouwelijk, ingelicht over deze specifieke ruling met Shell en het bedrag dat er mee gemoeid is, wetende wat de maatschappelijke ophef was over Ikea en Starbucks?
  3. Kunt u een geanonimiseerd overzicht geven van de looptijd (inclusief begindatum en mogelijke einddatum) van alle bestaande rulings, zonder daarbij dus op individuele rulings in te gaan?
  4. Kunt u aangeven wanneer een ruling moet worden aangepast, bijvoorbeeld na een wijziging in belastingwetten of tarieven?
  5. Zijn er bedrijven die zich niet hebben gehouden aan het taks ruling en hoe is daar vervolgens mee omgegaan?
  6. Wat is de totale omzet van de bedrijven in de dienstverlenende sector die specifiek gericht is op het opzetten en (eventueel) mede afsluiten van rulings?

Interessant voor jou

Vragen Wassenberg (PvdD) over het pleidooi van gemeenten voor een landelijk vuurwerkverbod

Lees verder

Vragen Van Raan naar aanleiding van de klachtenprocedure van twee NGO’s tegen het Oekraïense kippenbedrijf MHP

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer