Vragen Akerboom over een restaurant waar mensen zelf een kip slachten
Indiendatum: 17 mei 2023
Vragen van het lid Akerboom (Partij voor de Dieren) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over een restaurant waar mensen zelf een kip slachten
1. Heeft u gezien dat gasten van een nieuw restaurant in Arnhem zelf een kip mogen/moeten slachten wanneer zij kippenvlees bestellen?
2. Deelt u de mening dat het verwerpelijk is om het doden van een dier in te zetten als marketingstunt of publiekstrekker?
3. Kunt u bevestigen dat bij wet is vastgelegd dat een dier bij het doden elke vermijdbare vorm van pijn, spanning of lijden moet worden bespaard?
4. Kunt u bevestigen dat bij wet is vastgelegd dat een persoon die een dier doodt, aantoonbare kennis en vaardigheden moet bezitten om het doden humaan en doeltreffend uit te voeren?
5. Hoe kunt u garanderen dat deze bepalingen worden nageleefd wanneer iedere bezoeker van dit restaurant zelf een dier mag slachten?
6. Hoe houdt u hier toezicht op?
7. Wat gaat u voor actie ondernemen richting dit restaurant?
8. Kunt u deze vragen ieder afzonderlijk en binnen de daarvoor gestelde termijn beantwoorden?
[1] https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5384067/dit-restaurant-slacht-je-je-eigen-kip-bewust-vlees-eten
[2] Besluit houders van dieren, artikel 1.12
[3] Besluit houders van dieren, artikel 1.14
Interessant voor jou

Vragen Akerboom over het illegaal mengen van varkens in slachthuizen, met gevechten en verwondingen als gevolg
Lees verder
Vragen Van Esch en Akerboom over de gezondheidskosten van het eten van vlees
Lees verder