Strengere welzijn­s­eisen dieren op kinder­boer­derij


Kinderboerderijen zouden een educatieve functie kunnen hebben als kinderen er leren hoe ze met dieren moeten omgaan. Maar het welzijn van de gehouden dieren is vaak beneden de maat. Daarom moeten er strengere wettelijke eisen komen voor het welzijn van dieren in kinder- en stadsboerderijen.

Kinderboerderijen moeten hun dieren goed huisvesten en verzorgen, passend bij het natuurlijke gedrag. Dat betekent bijvoorbeeld dat dieren voldoende ruimte hebben, dat sociale dieren in groepen worden gehouden en dat er alleen diersoorten worden gehouden die naar hun aard geschikt zijn voor een kinder- of stadsboerderij.

Exotische dieren als wallaby's en lama's horen er niet thuis. Vaak wordt er door kinderboerderijen gefokt met de dieren om in het voorjaar jonge dieren te hebben. Dit lijkt leuk voor het publiek, maar de overtollige dieren moeten aan het einde van de zomer weg van de kinderboerderij en komen dan in de handel terecht. Daarom moet er een strenger fokbeleid komen, waarbij dieren die op de kinderboerderij worden geboren, niet langer naar de slacht worden afgevoerd.

Het standpunt Strengere welzijnseisen dieren op kinderboerderij is onderdeel van: Circus, dierentuin, dolfinarium, kinderboerderij

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Moties Vragen