Gezond eten wordt makke­lijker


De Partij voor de Dieren wil voedsel weer gezond maken. Nu vind je overal in Nederland snackbars en fastfoodzaken. Naar biologisch en onbewerkt eten en drinken moet je langer zoeken. En vaak is dat ook nog eens duurder dan snoep, vet of zout eten. We willen stoppen met reclames voor ongezond eten. Aan geld
verdienen door mensen ziek te maken. Als de overheid gericht beleid inzet op gezonde voeding, dan komt dit voor iedereen binnen handbereik. We gaan onze voedselomgeving daarom weer gezond maken en gezondheidsverschillen verkleinen. Het mag niet zo zijn dat mensen met een krappere beurs eerder ziek worden.

100% biologische schoolkantines
In het onderwijs moeten 100% biologische schoolkantines en overblijfmaaltijden komen. De norm moet zijn dat vlees en andere dierlijke producten de uitzondering vormen en niet standaard op het menu staan.

Schoolfruit op alle basisscholen
De Partij voor de Dieren wil schoolfruit introduceren op alle Nederlandse basisscholen. Hierbij moet voorrang gegeven worden aan fruit dat afkomstig is uit de regionale biologische landbouw. Ook moet er meer voorlichting over nut en noodzaak van plantaardig voedsel komen.

Het standpunt Gezond eten wordt makkelijker is onderdeel van: Zorg voor iedereen

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Moties Vragen