Gezond eten wordt makke­lijker


Voeding met minder zout, suiker en vet is gezonder voor iedereen. Toch is er nog steeds een overdaad aan fastfood en ultrabewerkt voedsel. Voor gezond, biologisch en onbewerkt voedsel moet vaak meer betaald worden en het is moeilijker te vinden. De frisdrank- en fastfoodindustrie besteedt enorm veel geld aan reclames voor ongezond voedsel. Zij verdienen zo grof geld aan het ziek maken van mensen. Daar maken we een einde aan. Als de overheid gericht beleid inzet op gezonde voeding, dan komt dit voor iedereen binnen handbereik. We gaan onze voedselomgeving daarom weer gezond maken en gezondheidsverschillen verkleinen. Het mag niet zo zijn dat mensen met een krappere beurs eerder ziek worden.

100% biologische schoolkantines

In het onderwijs moeten 100% biologische schoolkantines en overblijfmaaltijden komen. De norm moet zijn dat vlees en andere dierlijke producten de uitzondering vormen en niet standaard op het menu staan.

Schoolfruit op alle basisscholen

De Partij voor de Dieren is van mening dat het goed is om schoolfruit te introduceren op alle Nederlandse basisscholen. Hierbij moet voorrang gegeven worden aan fruit dat afkomstig is uit de regionale biologische landbouw. Ook moet de voorlichting over nut en noodzaak van meer plantaardig voedsel geïntensiveerd worden.

Het standpunt Gezond eten wordt makkelijker is onderdeel van: Zorg voor iedereen

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer