Amusement met dieren


De Partij voor de Dieren is tegen het gebruik van dieren voor amusement. Het welzijn van dieren die gebruikt worden voor evenementen, kunstuitingen, reclamespots, televisieprogramma’s, computergames, levende kerststallen en volksspelletjes, is vaak niet gegarandeerd.

Om stress en andere aantasting van dierenwelzijn te voorkomen, moeten er in elk geval gedragscodes komen voor het gebruik van dieren voor amusement. Dat geldt ook voor het ter vermaak tonen van realiteitsgetrouwe beelden van dieren die het slachtoffer worden van mishandeling en vernedering. Er gaat van zulke beelden een slechte signaalfunctie uit.

(Levende) dieren als decoratie
Dieren worden ook vaak gebruikt als decoratie, zoals gekleurde kuikens met Pasen. De Partij voor de Dieren keurt het gebruik van kuikens met Pasen af. Het kleuren, verkopen en houden van de kuikens levert de kuikens veel stress en leed op. Vele van deze kuikens overleven dan ook maar enkele dagen. Indien de kuikens wel overleven realiseren veel mensen niet dat de kuikens niet klein en schattig blijven. Nadat de kuikens groter zijn gegroeid dumpen mensen veelal de kuikens/kippen, met alle ellende van dien.

Het standpunt Amusement met dieren is onderdeel van: Sport, tradities, kunst, media

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen
Bijdragen Moties Vragen