Water­woeler: nieuwe diersoort verdringt muskusrat


18 november 2008

De Partij voor de Dieren heeft een nieuwe naam voor de muskusrat. De naam ‘waterwoeler’ is gekozen uit de vele reacties op de prijsvraag rondom een nieuwe naam voor de muskusrat. De muskusrat is namelijk helemaal geen rat, maar een soort woelmuis.

De prijsvraag was een onderdeel van de campagne voor de waterschapsverkiezingen in Hunze en Aa's van de Partij voor de Dieren. De "muskusrat", voortaan dus "waterwoeler", wordt te vuur en te zwaard bestreden omdat het dier dijken en slootkanten zou verzwakken. Er zijn echter effectievere, goedkopere en vooral diervriendelijker methoden om dijken en sloten te beschermen dan het massaal doden van de waterwoelers.

De werkgroep Groningen van de Partij voor de Dieren heeft zich afgelopen weekend over de inzendingen gebogenen uiteindelijk voor de naam "waterwoeler" gekozen. Voor deze naam is gekozen omdat het dier zich altijd in of nabij het water bevindt en omdat deze naam herinnert aan de woelmuis, tot welke familie het dier behoort. Er zijn twee winnaars die deze naam onafhankelijk van elkaar opstuurden. Ze hebben met hun inzending allebei een opwindbare radio gewonnen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren scoort hoog bij scholierenverkiezingen voor het waterschap

De Partij voor de Dieren is hoog geëindigd bij de scholierenverkiezingen voor het waterschap, waaraan 10 scholen uit Flevolan...

Lees verder

Partij voor de Dieren presenteert tweede Parlementair Jaarverslag

Verantwoording Kamerwerk in boekwerk van ruim 900 pagina’s Vandaag, bijna twee jaar na ons entree in het parlement, presente...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief