Warm welkom voor de wolf!


15 november 2012

De wolf wordt geplaatst op de lijst inheemse beschermde dieren. Daar heeft de staatssecretaris van Economische Zaken op aandringen van de Partij voor de Dieren vandaag mee ingestemd.

Het is niet de vraag óf de wolf naar Nederland komt maar wanneer. Duitse roedels leven steeds vaker nabij de Nederlandse grens. Als de wolf op eigen initiatief naar Nederland komt, is het van belang dat de soort vanaf het allereerste moment ook goed beschermd is.

De huidige wetgeving biedt niet voldoende houvast voor een succesvolle terugkeer van de wolf. Onderzoeksinstituut Alterra heeft daarom geadviseerd de wolf op te nemen op de lijst van inheemse beschermde soorten. Op aandringen van de Partij voor de Dieren heeft staatssecretaris Verdaas ingestemd met plaatsen van de wolf op de lijst. Hierdoor kunnen sancties worden opgelegd voor het doden van de wolf.

Esther Ouwehand: “We zijn zeer verheugd over de toezegging van de staatssecretaris. De wolf is meer dan welkom in Nederland, omdat daarmee wordt gezorgd wordt voor een verrijking van de natuur. Daarvoor is het wel belangrijk dan de wolf hier veilig zijn eerste stappen kan zetten en niet belaagd kan worden door mensen”.

Gerelateerd nieuws

Opinie: De ontgroening van Rutte en Samsom

Samsom en Rutte zijn in hun pogingen onverenigbare jongensdromen tot een regeerakkoord te smeden volledig losgezongen van hun...

Lees verder

Mestvergisters zijn risicovolle chemische fabrieken

De Partij voor de Dieren eist een bouwstop voor mestvergisters vanwege de aanzienlijke gevaren voor omwonenden en het mili...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief