Wakker Dier voert actie tegen biggen­kiespijn


15 mei 2004

Wakker Dier voert actie tegen biggenkiespijn


In de bio-industrie wordt jaarlijks bij vele miljoenen biggen zonder verdoving de hoektanden geknipt. Stichting Wakker Dier heeft samen met 24 tandartsen een petitie aangeboden aan minister Veerman waarin een verbod wordt geëist.
Nederland dat altijd de mond vol heeft van Europese wetgeving maakt misbruik van lacunes. De Europese regelgeving staat het knippen alleen in uitzonderingsgevallen toe. De sector heeft daar lak aan.
Het gaat ook niet om een eenmalige pijnlijke ingreep. De tandzenuw komt door het knippen bloot te liggen waardoor vaak tandzenuwontstekingen ontstaan. Miljoenen biggen hebben hierdoor ernstige kiespijn.
Tandartsen begrijpen niets van de barbaarsheid in de intensieve sector, zij weten als geen ander hoe zorgvuldig het trekken moet gaan om pijn te voorkomen. Trekken zonder verdoving is iets uit de middeleeuwen. Trekken zonder noodzaak is beunhazerij.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren, lijst 14!

Partij voor de Dieren, lijst 14! De Kiesraad heeft vandaag, 3 mei 2004, alle vijftien op 28 april jl. ingediende kandidatenli...

Lees verder

Debat Maastricht: aandacht voor het dier

Op dinsdag 18 mei ging Bernd Timmerman (nummer twee op de kandidatenlijst) in debat met o.a. Gerd Leers, burgemeester van M...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief