Volle zalen bij Spaanse en Portugese première #Powerplant


22 april 2019

De documentaire #Powerplant heeft deze week haar internationale première beleeft in Portugal (Porto) en Spanje (Madrid). De vertoningen werden bijgewoond door honderden mensen en werden afgesloten door Q&A-sessies met Marianne Thieme. “De oplossing voor het klimaatprobleem ligt op ons bord. Plantaardige voeding is bezig aan een onstuitbare opmars. Daarmee redden we niet alleen de planeet, het is ook nog eens leuk en lekker", lichtte Thieme de boodschap van de film toe.


Plantaardig eten wordt steeds meer mainstream: zelfs grote spelers als Ikea en Unilever kiezen nu voor veganisme, de jongere generatie groeit ermee op en gerenommeerde wetenschappers en instellingen geven steeds luider aan dat de transitie naar een plantaardige samenleving een must is.
Dat deze boodschap ook in Spanje en Portugal sterk resoneert, was duidelijk te merken aan de hoge opkomst en het enthousiasme van het publiek. Tijdens de Q&A na de film konden gasten in gesprek gaan met Marianne Thieme, die in #Powerplant de kijker meeneemt in de groeiende support voor een ander voedselsysteem.

In Porto werd Thieme vergezeld door Francisco Guerreiro, lijsttrekker van Portugese zusterpartij PAN voor de Europese verkiezingen 2019: "De EU besteedt rond 20 procent van haar budget, ons belastinggeld, aan de destructieve veehouderij. Om onze planeet leefbaar te houden, moeten we dat geld investeren in duurzame, plantaardige landbouw", aldus Guerreiro.

Ook de Q&A-sessie in Madrid was een levendig gesprek tussen Marianne Thieme, Silvia Barquero – de leider van de Spaanse dierenrechtenpartij PACMA - en het publiek. Barquero: "Om klimaatverandering te stoppen, moéten we ons bewust zijn van de grootste bron van emissies: de vee-industrie. Een industrie die wreed is voor dieren, schadelijk is voor onze gezondheid en dodelijk is voor het milieu. Het is tijd voor een systeemverandering en een voedselrevolutie. Een plan B voor Europa. Daar gaan we voor vechten in het Europees Parlement samen met onze Europese zusterpartijen, verenigd in Animal Politics EU."

Gerelateerd nieuws

'We zullen haar strijd niet vergeten én voortzetten'

Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat Polly Higgins is overleden. Polly Higgins, ook wel de Advocaat van de Aarde g...

Lees verder

Succes bij strijd tegen import plofkippen uit Oekraïne

Dankzij een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren moet de Nederlandse regering zich gaan verzetten tegen een kippende...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief