Vega­nisten komen in actie tegen de melk­in­du­strie


24 oktober 2005

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zal op 1 november aanstaande, Wereld Veganisme Dag, demonstreren bij het kantoor van de Nederlandse Zuivel Organisatie te Zoetermeer tegen de grootschalige reclamecampagne van deze organisatie: "Je lijf schreeuwt om zuivel!". De NVV gaat tevens een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie.

Volgens de NVV schreeuwt je lijf in het geheel niet om zuivel. Integendeel: bijna alle voedingsstoffen die men door zuivelgebruik binnenkrijgt kunnen ook uit plantaardige voedingsmiddelen worden verkregen. Er kleven bovendien veel gezondheidsnadelen aan zuivelconsumptie. Ook in een televisie-uitzending van TROS Radar dit voorjaar kwam dit duidelijk naar voren. De ongebreidelde en eenzijdige campagne van de Nederlandse Zuivel Organisatie veronachtzaamt deze negatieve aspecten, terwijl de zogenaamde menselijke behoefte aan zuivel wordt uitvergroot.

De NVV lanceerde eerder dit jaar al www.zuiveloffline.nl, een website waarop kanttekeningen worden geplaatst bij het gebruik van zuivel.

Wereld Veganisme Dag is een wereldwijd door veganisten gevierde dag, bedoeld om niet-veganisten met veganisme kennis te laten maken. Dit jaar worden er onder meer twee bijeenkomsten georganiseerd in het ACU te Utrecht op 29 oktober en 1 november. Meer informatie is te vinden op www.wereldveganismedag.nl en www.veganisme.org.

Bron: Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief