Veel Partij voor de Dieren deel­nemers bij mani­fes­tatie 'We zijn het Mega zat'


19 maart 2012

Honderden leden van de Partij voor de Dieren zijn zaterdag 17 maart uit heel Nederland naar Amsterdam afgereisd voor de manifestatie 'We zijn het Mega zat'. In totaal hebben ongeveer 1000 mensen op de Dam gedemonstreerd tegen de bio-industrie en de megamorfose van het platteland.

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand ging in debat met Kamerleden van GroenLinks, PvdA en SP. Ouwehand: "Een megastal is dierenmishandeling in het groot. Als we nu niet ingrijpen, wordt heel Nederland volgebouwd met veefabrieken. De Partij voor de Dieren wil met onmiddellijke ingang een verbod."

De manifestatie laat zien dat Nederlanders het zat zijn dat de bouw van megastallen nog steeds door kan gaan in Nederland. Er klonk bijvoorbeeld een luid boegeroep toen de naam van staatssecretaris Henk Bleker viel. Klik hier voor een sfeerimpressie van de manifestatie.

Gerelateerd nieuws

Kamer: verbod op financiering megastallen in het buitenland

De Tweede Kamer heeft een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen op geen enkele ...

Lees verder

Ooievaar Freedom vliegt haar vrijheid tegemoet

Ooievaar Freedom is weer vrij. De wilde ooievaar werd vorig jaar gevangen in Duitsland en door een Belgische handelaar op ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief