Varkenspest in Duitsland bij de Achterhoek, roep om preven­tieve vacci­natie


11 mei 2006

Minister Veerman van Landbouw heeft in verband met de aanwezigheid van klassieke varkenspest in Duitsland met ingang van 11 mei een bufferzone ingesteld waar beperkende maatregelen gelden. Zo mogen slachtvarkens in het buffergebied uitsluitend een-op-een (direct van het bedrijf) naar het slachthuis en pas nadat ze door een dierenarts zijn onderzocht.

De grens van de bufferzone wordt gevormd door de A1 vanaf de Duitse grens, de IJssel, het Pannerdens Kanaal en de Rijn tot aan de Duitse grens. De Algemene Inspectiedienst (AID) voert in het gebied permanent weg- en grenscontroles uit. Sinds afgelopen dinsdag heeft de dienst al meerdere malen moeten optreden. Er zijn vier veewagens aangehouden die door het toezichtgebied reden. De lege veewagens waren afkomstig uit Duitsland en zijn op last van de AID op een dichtbijgelegen locatie gestald. Ook zijn er tientallen transporten aangehouden bij de grens en teruggestuurd naar Duitsland.

De Dierenbescherming heeft minister Veerman met klem verzocht maatregelen te nemen om preventieve vaccinatie tegen de varkenspest snel te kunnen starten.

Bron: De Dierenbescherming

Link: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Gerelateerd nieuws

Schildpaddencentrum roept op waterschildpadden niet te dumpen

Het Schildpaddencentrum in Alphen a/d Rijn (NL) vraagt ook dit jaar aandacht voor het probleem van gedumpte waterschildpadden...

Lees verder

PvdD neemt deel aan Provinciale en Tweede Kamer-verkiezingen 2007

Lustrumcongres snelstgroeiende politieke partij van Nederland Amsterdam, 14 mei 2006 - De Partij voor de Dieren zal deelnemen...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief