Tweede Kamer wil af van EU land­bouw­sub­sidies voor stie­ren­vechten


4 juli 2013

De Nederlandse regering moet zich in Europa sterk maken tegen Europese landbouwsubsidies voor stierenvechten. De Tweede Kamer heeft een motie van de Partij voor de Dieren die hierom vraagt vandaag met algemene stemmen aangenomen.

De Partij voor de Dieren vindt het kwalijk dat Europese landbouwsubsidies terechtkomen bij een sector die stierengevechten organiseert. De landbouwsubsidies gaan onder andere naar het fokken van vechtstieren. Door stierenvechten worden jaarlijks wereldwijd meer dan 250.000 stieren en koeien gemarteld en gedood.

De PvdD heeft eerder vragen gesteld over de landbouwsubsidies die naar stierenvechten gaan. In de antwoorden op deze vragen is bevestigd dat Spanje in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid subsidies krijgt voor vechtstieren.

Nu een grote meerderheid van de Tweede Kamer de motie van Marianne Thieme heeft gesteund, zal de regering zich in Europa gaan inzetten om een einde te maken aan deze subsidiestroom. Marianne Thieme: “Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een einde maken aan de landbouwsubsidies voor deze wrede vorm van vermaak met dieren. Subsidies horen niet naar dieronvriendelijk leedvermaak te gaan. De Partij voor de Dieren zal zich blijven inzetten voor een verbod op dit gruwelijke vermaak”.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil Nederland ontgiften

Geen preventief gebruik van landbouwgif, strenge normen om omwonenden te beschermen en een verbod op de verkoop van gevaarlij...

Lees verder

Met een geryclede, elektrische bus naar de koning

Marianne Thieme heeft vandaag per elektrische bus een kennismakingsbezoek afgelegd bij koning Willem Alexander. Thieme koos v...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief