Tien partijen voor dieren bijeen in Belgrado


12 november 2014

Afgelopen weekend kwam een aantal afgevaardigden van partijen voor dieren van over de hele wereld bijeen in Belgrado (Servië). Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door de Animal Politics Foundation, wisselden alle partijen kennis en ervaring uit.

Er waren deelnemers uit elf landen aanwezig: Nederland, Duitsland, Zweden, Australië, Cyprus, Servië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal en Frankrijk. Waar sommige partijen al meerdere gekozen vertegenwoordigers hebben, zijn anderen pas net begonnen. Tijdens de driedaagse bijeenkomst was er dan ook volop ruimte voor de uitwisseling van de best practices van een politieke partij die opkomt voor dieren, natuur en milieu.

Thema’s die aan bod kwamen waren onder andere: het opbouwen van een verenigingsstructuur, het ontwikkelen van programma’s en het scouten en opleiden van kader. Tweede Kamerlid Esther Ouwehand gaf een presentatie over de rol van aanjager in de politieke arena van een partij voor de dieren.

Om aan dieren een volwaardige plaats toe te kennen binnen het politieke domein, heeft de Animal Politics Foundation (APF) onder andere als doel in het buitenland de representatie van dieren in het democratisch proces te vergroten.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Grote melkveebedrijven zijn ten dode opgeschreven

Gepubliceerd in Volkskrant, 10 november De investeringen in enorme melkveebedrijven, die op dit moment uit de grond worden g...

Lees verder

PvdD: laat kalf bij de moederkoe

Marianne Thieme heeft vandaag tijdens het Mondelinge Vragenuur het weghalen van kalfjes bij de moederkoe ter discussie gestel...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief