Thieme oogst applaus in COC-debat


4 februari 2017

De Partij voor de Dieren is als ware emancipatiebeweging erg betrokken bij de LHBTI-gemeenschap. In het COC Verkiezingsdebat bepleitte Marianne Thieme waarom voor emancipatie een radicaal andere visie op onze samenleving noodzakelijk is. Dit debat vond plaats op vrijdagavond 3 februari in De Rode Hoed in Amsterdam. Ook Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Halbe Zijlstra (VVD), René Peters (CDA), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Sadet Karabulut (SP), Léonie Sazias (50PLUS) en Sylvana Simons (Artikel 1) deden mee. De presentatie was in handen van Clairy Polak.

De politici gingen in debat over thema's als de wettelijke bescherming tegen discriminatie, een veilig klimaat op school voor LHBTI's, de aanpak van geweld tegen LHBTI’s, de noodzaak van een meerouderschapsregeling en de vergoeding van de hivpreventiepil PrEP in Nederland. Bij dit laatste punt pleitte Thieme voor opname van dit preventieve middel in het basispakket én voor aanpak van patenten in de farmaceutische industrie om deze en andere veel te dure medicijnen betaalbaar te houden.

Tijdens haar slotpleidooi kreeg Marianne luid applaus van het publiek in de bomvolle grote zaal van De Rode Hoed. Zij betoogde dat emancipatie van vrouwen en LHBTI's moeilijk te bewerkstelligen is in een samenleving waarin geld en kortetermijnbelangen van de westerse mens centraal staan. En dat we dus naar een samenleving moeten waarin weer zorg is voor elkaar en ruimte is voor ieders identiteit.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Maak vlees duurder, zoals we dat met andere schadelijke producten ook doen

Als de overheid al bij zoveel van onze consumentenkeuzes meekijkt en als onze vleesconsumptie zo schadelijk is, waarom is sta...

Lees verder

PvdD: 'Nee' tegen massale bespieding via 'sleepnetwet'

Bij het waarborgen van veiligheid is er een groot verschil tussen een grote broer die over je waakt en een big brother die je...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief