Thieme: houd­verbod bij verwaar­lozing land­bouw­dieren


16 april 2014

Veehouders die structureel de wet overtreden door dieren te verwaarlozen moeten een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren. Dat vindt de Partij voor de Dieren. Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld over de toenemende verwaarlozing van landbouwdieren.

De NVWA maakte onlangs bekend dat het aantal meldingen van verwaarloosde landbouwdieren stijgt. Er komen vooral meldingen over runderen, varkens en schapen die ondervoed zijn, in vieze stallen staan of geen medische verzorging krijgen. De NVWA houdt momenteel verscherpt toezicht op meer dan 300 veebedrijven. Een deel van deze bedrijven staan bij de NVWA bekend als notoire overtreders.

Marianne Thieme: “Het is onacceptabel dat de rechter geen levenslang houdverbod als zelfstandige strafmaatregel kan opleggen bij dierenverwaarlozing of –mishandeling. De wet staat dat niet toe. Wij willen dat dit kabinet, dat in het regeerakkoord hogere straffen bij dierenmishandeling en -verwaarlozing heeft aangekondigd, dit zo snel mogelijk gaat regelen.”

Gerelateerd nieuws

PvdD in beroep bij RvS tegen schrappen Coetzee, Kymlicka en Regan van kandidatenlijst

De Kiesraad besloot maandag 14 april dat de kandidaten John Coetzee (Australiër), Will Kymlicka (Canadees) en Tom Regan (Amer...

Lees verder

Help mee met campagnevoeren!

Vanaf vandaag is het mogelijk om alle informatie over de deelname van de Partij voor de Dieren aan de Europese Verkiezingen t...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief