Snel einde aan jacht­toe­risme op olifanten


17 april 2012

Anja Hazekamp wil via Kamervragen opheldering over de olifantenjacht van Juan Carlos en het Nederlandse aanbod van dergelijke jachtreizen waarin het afschot van beschermde dieren wordt aangeboden. Olifanten zijn streng beschermde dieren, maar voor kapitaalkrachtige plezierjagers wordt blijkbaar graag een uitzondering gemaakt.

Anja Hazekamp wil via Kamervragen opheldering over de olifantenjacht van Juan Carlos en het Nederlandse aanbod van dergelijke jachtreizen waarin het afschot van beschermde dieren wordt aangeboden. Ze wil bovendien weten of leden van het Nederlands Koninklijk Huis, die in het verleden met regelmaat samen met Juan Carlos jaagden op Kroondomein Het Loo, ook dergelijke vormen van jachttoerisme bedrijven. De Partij voor de Dieren wil een verbod op jachttoerisme, het tegen betaling doodschieten van beschermde diersoorten in het buitenland, evenals een verbod op het aanbieden van dergelijke jachtreizen in advertenties.

De Spaanse koning Juan Carlos heeft een omstreden staat van dienst waar het gaat om de jacht. Hij was bij in het verleden bij verschillende jachtincidenten betrokken. Zijn 13-jarige kleinzoon schoot zichzelf vorige week in zijn voet met een jachtgeweer. Juan Carlos bezocht zijn kleinzoon niet in het ziekenhuis, maar bleef wel olifanten jagen in Botswana.

Juan Carlos is erevoorzitter van het Wereld Natuur Fonds in Spanje. Het Nederlandse Wereld Natuur Fonds heeft de jacht op olifanten vandaag vergoelijkt in een verklaring.

Klik hier voor de Kamervragen

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Waterschappen blijven geld verspillen aan muskusrattenbestrijding

De Partij voor de Dieren is ontevreden over de conceptnota muskusrattenbeheer die is opgesteld door zes samenwerkende waters...

Lees verder

Vuurwerk in parlement

Op initiatief van de Partij voor de Dieren buigt de Tweede Kamer zich vandaag over de gevolgen van vuurwerk in Nederland. T...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief