Sebas­tiaan Wols­winkel op congres gekozen als nieuwe partij­voor­zitter


1 april 2019

Het achtentwintigste congres van de Partij voor de Dieren werd door Marianne Thieme geopend met een inspirerende speech. Op het congres in Bussum, dat werd bezocht door bijna 600 partijleden, werd Sebastiaan Wolswinkel gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Ook zijn de kandidatenlijsten voor de Eerste Kamer- en de Europese Parlementsverkiezingen vastgesteld. Daarnaast werd het Europese verkiezingsprogramma goedgekeurd door de leden.

Op het congres kozen de aanwezige leden Sebastiaan Wolswinkel, de huidige voorzitter van jongerenorganisatie PINK!, als nieuwe partijvoorzitter.

Huidig Europarlementariƫr Anja Hazekamp is opnieuw lijsttrekker namens de Partij voor de Dieren bij de Europese verkiezingen. Anja is sinds 2014 lid van het Europees Parlement. Met in totaal tien partijen voor dieren uit allerlei landen die deelnemen aan de verkiezingen zal de roep om klimaat- en diervriendelijke maatregelen bij de komende verkiezingen alleen maar luider worden.

Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

De leden keurden het Europese verkiezingsprogramma goed, inclusief de op het congres aangenomen moties. Met het planeetbrede verkiezingsprogramma Plan B voor Europa gaat de Partij voor de Dieren de verkiezingscampagne in waarbij zij een groen, progressief maar kritisch geluid op Europa laat horen. Het verkiezingsprogramma zal binnenkort op de website te vinden zijn.

Senator Niko Koffeman voert de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen opnieuw aan. De kandidatenlijst werd gister vastgesteld. Senator Christine Teunissen en professor Peter NicolaĆÆ staan respectievelijk op plaats twee en drie op de lijst. Op basis van de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen verwacht de partij in de Eerste Kamer te groeien van twee naar drie zetels. Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.

Het congres werd afgesloten met een campagnespeech door Anja Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Van Raan: 'Rammelend onderzoek naar botsingen met vogels moet over'

Het risico op botsingen met vogels rond Lelystad Airport is niet goed onderzocht en wordt daardoor onderschat. Dat was de con...

Lees verder

Jacht op wasberen is wreed, ineffectief, duur en symboolpolitiek

"Wreed, ineffectief, duur en bovenal symboolpolitiek." Femke Merel van Kooten, Kamerlid van de Partij voor de Dieren, heeft g...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief