PvdD wil extra eisen brand­vei­ligheid bestaande stallen


20 september 2013

Marianne Thieme vindt het onaanvaardbaar dat minister Blok van Wonen en Rijksdienst geen extra eisen wil stellen voor de brandveiligheid van dieren in bestaande stallen. Zij heeft aangegeven meerdere moties in te dienen tegen het beleid van de minister. Zonder extra maatregelen lopen miljoenen dieren het risico door een stalbrand om te komen.

De Partij voor de Dieren pleit voor extra eisen aan brandveiligheid, omdat de regering niets doet aan verbetering van de brandveiligheid in bestaande stallen. “Wc-rollen in opslag zijn in Nederland nog beter beschermd dan dieren in stallen”, aldus Thieme.

De afgelopen zes jaar kwamen ruim anderhalf miljoen dieren om het leven bij stalbranden. In de dichte stallen hebben dieren geen schijn van kans om aan het vuur te ontsnappen. Veel van hen sterven een verschrikkelijke dood door verstikking of levende verbranding.

De fractievoorzitter van de PvdD wil dat het risico op brand wordt teruggedrongen door detectiesystemen aan te brengen, zoals brandmelders en sprinklerinstallaties. Als een brand op tijd wordt opgemerkt, kan het leven van duizenden dieren worden gered.

Gerelateerd nieuws

"Stoere helden" uit groep 6 voorkomen ballonnenoplating

Esther Ouwehand overhandigde vorige week namens de Partij voor de Dieren een oorkonde aan Nick en Lisa (groep 6) van basis...

Lees verder

Opinie: Koopkrachtplaatjes = navelstaren

Gepubliceerd op Metronieuws.nl, 18 september 2013 Als ik minister van Financiën was, zou ik wakker liggen omdat het sprookje...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief